Duathlon-SM

Duathlon-SM

I fredags tog jag mitt 14nde individuella ( har 15 totalt då inkluderat ett guld i lag, cykel, tempo) SM-guld vid duathlon-SM. Härligt att fortfarande kunna prestera på topp då jag tog mitt första SM-guld i duathlon för  12 år sedan, 2003.
Är verkligen glad över all den tid och kraft jag lägger ner på träning och tävling verkligen ger resultat.
Duathlon-SM avgjorde i ett grått Upplands Väsby och distansen var 10 km löpning, 40 km cykel och 5 km löpning.
I motsatt till duathlon-EM som blev en tokrusning i början var första sträckan relativt lugn. Lite ändrad taktik från förra tävlingen.
11126853_1007709015929795_2069679564_n

Jag hittade direkt en fin rygg att hålla, som jag höll in till växling, då låg jag tvåa. Ute på cyklingen kändes det bra, jag åt en gel och drack innan jag körde på. Och det var på cyklingen jag avgjorde. Fick till en helt ok cykling trots att det föll ett kallt regn ungefär efter halva cyklingen, men lika för alla så bara att trampa på. In till sista växlingen var jag först men visste inte avståndet bakåt till nästa tjej, men kände mig relativt trygg i min ledning, då cyklingen kändes ok och jag visste att jag var i bra cykelform.

Sista löpncykelingen var som första löpningen, en vändpunktsbana, det vill säga att man springer 2,5 km ut vänder och springer samma väg tillbaka. Så efter vändpunkten mötte jag mina motståndare. Märkte då att de var en bit bakom, men man ska aldrig säga aldrig.
Men kom i mål som segrare och vinnare av SM i duathlon 2015.

 
löpning

 

 

 

eva